Iedereen heeft natuurlijk de wens om er goed uit te zien en daarom is het erg belangrijk dat je sport. Het allerbeste is natuurlijk om een sport te beoefenen waarvan je weet dat je deze sport erg leuk vindt, maar hoe kan je dit voor jou ook een feestje maken?

Welke sport?

Om te beginnen is het belangrijk om te inventariseren welke sport je het meeste plezier uithaalt, dit wordt dan makkelijker om op een regelmatige basis te blijven beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan sporten die je vroeger beoefend hebt. Een aantal voorbeelden van de verschillende sporten zijn: voetbal, tennis, basketbal, hockey. De meeste mensen zaten als kind op een sport, omdat het moest van de ouders zodat ze in beweging bleven. Een groot aantal hiervan is de sport ook gaan waarderen en blijven beoefenen. Helaas zie je dat rond de tijd dat kinderen naar de middelbare school gaan dat ze stoppen met de sport, omdat ze het te druk krijgen of simpelweg geen zin meer hebben. Kijk daarom ook verder naar bijvoorbeeld fitness, kickboks of padel.

Hoe ga je de sport beoefenen?

Als je voor jezelf een sport hebt uitgekozen die je wilt gaan beoefenen is het tijd voor de volgende stap. Hoe zorg je dat je er tijd voor maakt? Het excuus komt regelmatig voor dat mensen aangeven geen tijd te hebben en daarom is het belangrijk om voor jezelf uit te zoeken hoe dit in je wekelijkse routine kan verwerken. Kijk daarom of de sport op meerdere tijden beoefend kan worden. Bij kickboks is het vaak zo dat er verschillende tijden op de dag zijn dat je een les kan volgen, ook alleen. Als je wilt gaan padellen is het alweer belangrijk om 3 vrienden te vinden die ook hier tijd voor hebben en dan kan je bijvoorbeeld een vaste avond per week plannen. Als je met vrienden gaat is het natuurlijk al gelijk meer een feestje, omdat je samen kan genieten van de sport en er veel plezier uithaalt.

Daarom kunnen we concluderen dat je van sporten zelf een feestje kan maken, door te kijken naar sporten waar je interesse ligt. Als je namelijk een sport kiest die jij (en je vrienden) leuk vinden wordt het al snel een feestje en een wekelijkse bezigheid. Mocht je er toch voor kiezen alleen te gaan sporten, kan je op dit soort dagen extra lekker eten koken of jezelf een ander soort beloning geven.