Maandag is natuurlijk het begin van de week en kan een hele mooie dag zijn. Helaas is het vaak niet zo en wordt er flink opgekeken tegen de maandag. Om die reden gaan we met deze blog beschrijven hoe jij van de maandag een feestdag kan maken.

Lekker ontbijt maken

Als je op een goede manier de dag wil beginnen is het een goed idee om gelijk een goed ontbijt te maken voor jezelf. Als je hier de tijd voor neemt start je maandag een stuk rustiger en heb je een stuk meer energie voor de dag. Kies hiervoor natuurlijk wel gezonde en ook lekkere voedingsmiddelen voor een goed begin van de maandag.

Vrije dag

Een makkelijke oplossing om je maandag een feestdag te maken is natuurlijk zorgen dat je een vrije dag hebt. Neem indien mogelijk een vrije dag en ga iets doen wat je altijd leuk vindt om te doen! Ga bijvoorbeeld gezellig met een vriend of vriendin die ook vrij is wat lunchen of gezamenlijk een sport beoefenen.

Doe iets sportiefs

Ga sporten! Zoals in de vorige alinea beschreven is het leuk om met een vriend samen een sport te beoefenen. Mocht dit niet mogelijk zijn, omdat je bijvoorbeeld wel moet werken of er geen vriend/ vriendin mee kan gaan. Ga dan zelf iets sportiefs doen, het kan alles zijn van fietsen tot kickboksen. Als je namelijk in een dip zit op je maandag, dan kan het heel waardevol zijn om te bewegen. Door een half uurtje bewegen kan je je stemming al een stuk opvrolijken.

Maak een doelenlijst

Gebruik maandag als een dag dat je kijkt of je nog steeds goed onderweg bent met je gestelde doelen. Daarbij kan je inventariseren wat er in de afgelopen tijd is misgegaan en hier alleen nog maar meer van leren. Hierbij kan je ook een actielijst maken voor de kleinere punten of zaken die je graag wilt regelen. Denk aan kleine taken als boodschappen of je auto wassen, maar als je dit onder elkaar zit en afvinkt voelt je maandag aan het einde van de dag voldaan!

Om je maandag echte een feestdag te maken hebben we nog een allerlaatste tip. De tip is verwen jezelf! Dit kan op verschillende manieren, zoals je favoriete lunch halen op werk of een lekker broodje bij de slager. Mocht je vrij zijn ga dan iets doen wat je echt leuk vindt en koop of doe wat leuks voor jezelf, je zal je hier een stuk beter door voelen!