Walibi Holland: Meer dan alleen een pretpark

Een duik in de geschiedenis van Walibi Holland

Walibi Holland, oorspronkelijk bekend als ‘Flevohof’, opende zijn deuren in 1971 in Biddinghuizen. Eerst als een educatief themapark over de landbouw. Maar zoals veel dingen in de loop der tijd evolueren, transformeerde Flevohof in de jaren ’90 tot het avontuurlijke Walibi Flevo. Deze verandering bracht tal van spannende attracties en achtbanen met zich mee. Vandaag de dag kennen we dit spannende pretpark als Walibi Holland.

Attracties voor jong en oud

Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of liever een rustige dag beleeft, Walibi Holland heeft voor elk wat wils. Kinderen kunnen hun hart ophalen in ‘Walibi Play Land’, terwijl echte waaghalzen zich kunnen wagen aan de ‘Goliath’, een van de snelste en hoogste achtbanen van Europa. Vergeet niet om ook een ritje te maken in ‘Lost Gravity’, die je uitdaagt met zijn onvoorspelbare twists en bochten.

Waterpret in Walibi

Voor wie op een zomerse dag wat verkoeling zoekt, biedt Walibi’s ‘Exotic’ uitkomst. Dit is een wildwaterbaan waar je zeker niet droog uitkomt! Neem een extra set kleding mee, want naast ‘Exotic’ zijn er nog andere waterattracties zoals ‘Crazy River’ die je drijfnat achterlaten.

Het jaar rond evenementen

Walibi Holland is niet alleen in de zomer een bezoek waard. Het park staat bekend om zijn speciale evenementen zoals ‘Walibi Fright Nights’ in oktober. Dit Halloween-event trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Van spookhuizen tot angstaanjagende acteurs die rondzwerven in het park, het is een ervaring om nooit te vergeten.

Eten en drinken in Walibi Holland

Een dag vol avontuur maakt hongerig. Gelukkig zijn er in Walibi Holland diverse eetgelegenheden. Van snelle snacks tot uitgebreide maaltijden, er is voor iedereen wat te vinden. Een tip: probeer de speciale Walibi-burger in een van de themarestaurants. Deze smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook een ware traktatie voor het oog!

Tips voor een geslaagd bezoek aan Walibi Holland

Plan vooruit

Een dagje Walibi Holland kan behoorlijk druk zijn, vooral tijdens vakanties en speciale evenementen. Om teleurstellingen te voorkomen, is het aan te raden om je tickets vooraf online te kopen. Dit bespaart je niet alleen wachttijd bij de ingang, maar vaak ook een paar euro.

Walibi Express: de directe route naar avontuur

Als je niet in de buurt woont, is de ‘Walibi Express’ een ideale manier om het park te bereiken. Deze busdienst rijdt vanaf diverse grote steden direct naar Walibi en bespaart je de moeite van parkeren. Bovendien draag je bij aan een groener milieu!

Overnachten in de buurt

Kun je geen genoeg krijgen van alle attracties? Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het park. Van gezellige B&B’s tot volledig ingerichte vakantiehuizen, de omgeving van Biddinghuizen heeft het allemaal.

Toekomstplannen: Walibi blijft groeien

Walibi Holland staat nooit stil. Elk jaar wordt er geïnvesteerd in nieuwe attracties en verbeteringen van het park. Zo zijn er geruchten over een nieuwe achtbaan die in de komende jaren geopend zal worden. Ook zijn er plannen om het park nog groener en duurzamer te maken, waarbij aandacht voor milieu en natuur centraal staat.

Speciale evenementen: niet alleen voor Halloween

Naast de bekende ‘Fright Nights’ in oktober, organiseert Walibi gedurende het jaar diverse andere evenementen. Denk aan de ‘Summer Nights’ in juli en augustus, waarbij het park tot laat in de avond geopend is en je kunt genieten van muziek, entertainment en een spectaculaire vuurwerkshow.

Conclusie

Walibi Holland is veel meer dan alleen een pretpark. Met zijn rijke geschiedenis, uitgebreid aanbod aan attracties en speciale evenementen, biedt het een complete ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar adrenaline, ontspanning of gewoon een gezellig dagje uit met familie of vrienden, in Walibi Holland vind je het allemaal. Plan je bezoek, geniet van alles wat het park te bieden heeft en maak herinneringen voor het leven!