Speelpark De Goudvis: het ultieme dagje uit voor de hele familie

Wie op zoek is naar een perfecte gezinsuitstap in Nederland, kan niet om Speelpark De Goudvis heen. Dit park, dat zijn naam dankt aan de sprankelende goudvisvijvers, heeft zoveel meer te bieden dan enkel een plek om te ontspannen.

Historische achtergrond van De Goudvis

Geloof het of niet, Speelpark De Goudvis is geworteld in een rijke historie. Hoewel het tegenwoordig een bruisende bestemming is voor gezinnen, begon het als een bescheiden viskwekerij in de vroege jaren ’50. Toen de vraag naar goudvissen afnam, besloot de eigenaar zijn terrein om te toveren tot een recreatiegebied. Met elke generatie groeide het park, waarbij oude vijvers werden omgezet in speelgebieden en nieuwe attracties werden toegevoegd.

Wat is er te doen?

 1. Buitenspeelplezier voor elk weertype: Zon of regen, in Speelpark De Goudvis is er altijd wat te beleven. De talrijke buitenspeelplaatsen met zandbakken, schommels en glijbanen zorgen voor uren plezier. En mocht het gaan regenen, dan zijn er overdekte speelgebieden waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.
 2. De magische vijvers: Terwijl de naam ‘De Goudvis’ een knipoog is naar zijn historische roots, zijn de vijvers nog steeds een integraal onderdeel van het park. Kinderen (en volwassenen) kunnen hier de betoverende onderwaterwereld van de goudvis ontdekken. Vergeet niet een voerzakje te kopen bij de ingang om de vissen te voeren!
 3. Sport en spel: Voor de energieke bezoekers zijn er verschillende sportvelden, zoals voetbalvelden en een basketbalveld. Wie zin heeft in een potje minigolf kan zich uitleven op de uitdagende 18-holes baan

Tips voor een bezoek aan De Goudvis

 • Kom vroeg: Zeker in de zomermaanden kan het druk worden. Door vroeg te komen, vermijd je de grootste drukte en kun je een goed plekje bemachtigen.
 • Pak een picknick: Er zijn tal van idyllische plekjes in het park waar je in alle rust kunt genieten van een zelf meegebrachte lunch. Natuurlijk zijn er ook diverse horecagelegenheden voor wie liever ter plekke iets bestelt.
 • Draag comfortabele kleding: Met zoveel te doen en te ontdekken, wil je vrij kunnen bewegen. Comfortabele kleding en stevig schoeisel zijn dan ook een must.
 • Check de evenementenkalender: Speelpark De Goudvis organiseert regelmatig speciale evenementen, van themadagen tot voorstellingen voor kinderen. Het kan je bezoek net dat beetje extra geven.

De unieke attracties die je niet mag missen

Het avonturenkasteel: In de schaduw van oude bomen ligt een kasteel dat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. Kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken als prinsen en prinsessen, ridders of draken. Het avonturenkasteel, met zijn geheime gangen en uitkijktorens, prikkelt de verbeelding als geen ander.

De dierenweide: Voor dierenliefhebbers is dit deel van het park een absolute must. Naast de beroemde goudvissen kun je hier ook andere dieren bewonderen, zoals geitjes, konijnen en kippen. Kinderen kunnen hier leren over de dieren en ze zelfs aaien onder begeleiding van het vriendelijke personeel.

De kartbaan: Voor wie wat meer snelheid zoekt, is er de kartbaan. Jong en oud kunnen hier hun racekunsten tonen, veilig en onder begeleiding.

Natuur in Speelpark De Goudvis

Niet alleen het speelplezier maakt De Goudvis zo speciaal, maar ook de prachtige natuur waarin het park zich bevindt. Tussen de attracties door vind je rustige plekjes waar je even kunt ontspannen en genieten van de flora en fauna. Bijzondere bomen, struiken en bloemen sieren het landschap en vormen een thuishaven voor talloze vogels en kleine dieren.

Plan je bezoek: wat je verder moet weten

 • Entreeprijzen: Hoewel de prijzen kunnen variëren, biedt De Goudvis een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn vaak kortingen voor grote groepen en families, dus houd de website in de gaten voor actuele aanbiedingen.
 • Parkeren: Er zijn ruime parkeerfaciliteiten bij het park. Kom je met het openbaar vervoer? Check dan van tevoren de beste route.
 • Toegankelijkheid: Speelpark De Goudvis is ingericht om iedereen een geweldige dag te bezorgen, inclusief rolstoelgebruikers en mensen met andere beperkingen. Mocht je specifieke behoeften hebben, neem dan vooraf contact op met het park.
 • Overnachten: Wil je je bezoek verlengen? In de omgeving van het speelpark zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, van gezellige B&B’s tot luxueuze hotels.

Conclusie

Speelpark De Goudvis is niet zomaar een speelpark. Het is een combinatie van geschiedenis, natuur en plezier die generaties bezoekers heeft betoverd. Of je nu een local bent of van ver komt, een dagje De Goudvis staat garant voor lachende gezichten, mooie herinneringen en het verlangen om snel weer terug te komen.

Ben je klaar voor je bezoek? Trek dan je comfortabele schoenen aan, pak je picknickmand en laat je onderdompelen in de magie van Speelpark De Goudvis. Je zult er geen spijt van krijgen!