De Magie van De Wilde Wereld

De Wilde Wereld is niet zomaar een naam. Dit fascinerende oord brengt de bezoeker daadwerkelijk dichter bij de rauwe, ongerepte kant van onze planeet. Hoewel de naam wellicht doet vermoeden dat je je op een afgelegen plek op aarde bevindt, ligt De Wilde Wereld dichter bij huis dan je denkt.

Historische Achtergrond van De Wilde Wereld

 • Oorsprong en Oprichting: De Wilde Wereld is opgericht in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Wat begon als een klein initiatief om mensen meer te leren over de natuur, is uitgegroeid tot een omvangrijk en veelbezocht domein.
 • Een Pionier in Natuureducatie: Vanaf het begin heeft De Wilde Wereld altijd voorop gelopen als het gaat om natuurbehoud en educatie. Het park heeft door de jaren heen talloze prijzen gewonnen voor hun inzet op dit gebied.

Wat maakt De Wilde Wereld zo Speciaal?

 • Ongetemde Natuur: In tegenstelling tot vele andere parken, streeft De Wilde Wereld ernaar om de natuur zoveel mogelijk haar eigen gang te laten gaan. Dit betekent dat je hier flora en fauna kunt ontdekken die in hun meest natuurlijke staat verkeren.
 • Educatieve Programma’s: De Wilde Wereld biedt bezoekers niet alleen de kans om te genieten van de natuur, maar ook om er meer over te leren. Van workshops tot rondleidingen, er is een breed scala aan educatieve mogelijkheden.

De Wilde Wereld in de Seizoenen

 • Lente: De lente brengt een explosie van kleur en leven in De Wilde Wereld. Jonge dieren maken hun eerste stapjes en bloemen staan in volle bloei.
 • Zomer: Dit seizoen is perfect voor lange wandelingen, picknicks en het spotten van zeldzame vogels die hier hun toevlucht zoeken.

Praktische Informatie voor Bezoekers

 • Openingstijden: De Wilde Wereld is het hele jaar door geopend, met uitzondering van enkele feestdagen. Het is aan te raden om vooraf de exacte openingstijden te controleren.
 • Toegangsprijzen: Hoewel de entreeprijzen variëren afhankelijk van het seizoen, biedt het park vaak kortingen voor groepen, scholen en gezinnen.

Diep Duiken in de Habitats van De Wilde Wereld

 • Het Dichte Bosgebied: Een labyrint van groen, dit gebied staat bekend om zijn oude bomen en het gekwetter van zeldzame vogels. Wandelpaden slingeren door het gebied, waardoor bezoekers zich helemaal kunnen onderdompelen in de rust van de natuur.
 • De Waterrijke Zones: Meren, vijvers en stromende beekjes zijn thuis voor een verscheidenheid aan amfibieën en watervogels. Met een beetje geluk kun je de schichtige beweging van een otter of het opspattend water van een duikende ijsvogel waarnemen.

Behoud van Bedreigde Soorten

De Wilde Wereld zet zich niet alleen in voor educatie maar speelt ook een cruciale rol in het behoud van bedreigde diersoorten.

 • Fokprogramma’s: In samenwerking met internationale organisaties neemt het park deel aan verschillende fokprogramma’s om ervoor te zorgen dat bedreigde dieren een kans krijgen om te overleven.
 • Educatieve Campagnes: Door middel van tentoonstellingen en interactieve sessies leert het publiek over de gevaren die veel dieren en planten bedreigen en wat zij kunnen doen om te helpen.

Verborgen Juweeltjes in De Wilde Wereld

 • De Nachtelijke Safari: Onder begeleiding van een gids kunnen bezoekers ’s nachts het park verkennen. Dit biedt een zeldzame kans om nachtdieren in actie te zien.
 • Het Uitzichtpunt: Een houten toren, verscholen tussen de bomen, biedt een panoramisch uitzicht op het hele park en de omliggende regio.

Nuttige Tips voor je Bezoek

 1. Draag Comfortabele Schoenen: Met zoveel te verkennen, wil je zeker zijn dat je voeten comfortabel blijven.
 2. Neem een Verrekijker Mee: Voor de vogelliefhebbers is dit een must. De diversiteit aan vogels in De Wilde Wereld is verbazingwekkend.
 3. Bezoek Buiten de Piektijden: Als je de drukte wilt vermijden en de natuur in zijn rustigste staat wilt ervaren, probeer dan op weekdagen of buiten de schoolvakanties te komen.

Conclusie

De Wilde Wereld is meer dan alleen een park; het is een viering van de natuur in al haar schoonheid en diversiteit. Of je nu een fervent natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, De Wilde Wereld biedt voor elk wat wils. Van de diepe bossen tot de sprankelende wateren, elk deel van het park vertelt zijn eigen verhaal. Maak je klaar voor een avontuur dat je niet snel zult vergeten en dompel jezelf onder in de magie van De Wilde Wereld.