Neem jij dit jaar de verantwoordelijkheid op je om een spetterend bedrijfsfeest te organiseren? Dan ontdek je al snel dat hier best wel wat bij komt kijken. Niet alleen moet je met heel veel verschillende wensen en eisen rekening houden, ook wil je voorkomen dat de opkomst te laag is en dat mensen alleen maar negatief op het feest terug zullen kijken. Dit is immers dé manier om het team dichter tot elkaar te laten komen en de werksfeer te verbeteren. Maar waar moet je allemaal aan denken voordat je een bedrijfsfeest kunt organiseren? Met behulp van de volgende checklist wordt het gegarandeerd een succes. 

De juiste locatie 


Allereerst is het belangrijk om over de juiste locatie na te denken. Wees je ervan bewust dat een gewilde bedrijfsfeest locatie soms wel tot een jaar van tevoren vastgelegd moet worden. Wacht hier dus niet te lang mee. Zeker niet wanneer je het feest in een geliefde periode wilt houden. 

 

Houd er daarnaast rekening mee dat niet iedereen gezegend is met eigen vervoer. Sommigen zullen met het openbaar vervoer moeten komen. Daarom is het belangrijk dat de locatie op een centrale plek gelegen is. Zo hoeft niemand echt ver te reizen. Kijk ook of de verbindingen met het ov goed zijn en of deze met de auto goed bereikbaar is. 

 

Wil je een feestlocatie huren? Dan is het natuurlijk eerst belangrijk dat je weet welke datum het gaat worden. Gooi daarom zo vroeg mogelijk deze vraag in de groep. Stel verschillende datums voor en laat mensen kiezen. Kies vervolgens voor de datum waar de meeste animo voor is. Zo weet je zeker dat je een hogere opkomst kunt verwachten. 

Wat is het doel van het feest? 


De meeste bedrijfsfeesten hebben ook een achterliggend doel. Misschien merk je bijvoorbeeld wel dat het team meer verdeeld is geraakt en hoop je dat mensen zo weer met elkaar in contact komen. Het kan ook zijn dat er iets te vieren valt. Denk bijvoorbeeld aan een jubileum van het bedrijf. Denk goed na over de doelstelling voordat je het feest organiseert. 

Ken het budget 


Het is niet de bedoeling dat er extreme bedragen worden neergelegd om het bedrijfsfeest te kunnen organiseren. Dat is ook niet nodig. Ook zonder extreme budgetten is het mogelijk om een spetterend feest te organiseren. Het is maar net welke keuzes je maakt. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om in plaats van catering allemaal iets lekkers en wat te drinken mee te nemen. Feestvieren op z’n Amerikaans! Ken het budget goed en hou je hier ook aan. 


Het is slim om je budget van tevoren goed kenbaar te maken bij de eigenaar van de locatie. Deze kan samen met jou bekijken wat er mogelijk is binnen dit budget en hoe je dit precies aan moet pakken. Zo zorg je ervoor dat je met relatief weinig geld nog een fantastisch feest kunt organiseren. Eentje waar nog jaren over gesproken wordt.