Als je deze blog leest ben je jarig geweest of zal je dat binnenkort zijn, gefeliciteerd! Daarbij willen we hier leuke tips neerzetten om zo je verjaardag in eigen tuin een groot succes te laten worden.

Wie ga je uitnodigen?

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende, zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor de mensen die je uitnodigt. Heb je een wat kleinere tuin? Let dan op dat je niet te veel mensen uitnodigt om zo te voorkomen dat je een volle tuin hebt, maar niemand het naar ze zin heeft. Ook is het natuurlijk belangrijk om na te denken of je het erg vindt als mensen naar binnen gaan, denk er bijvoorbeeld aan dat mensen naar de wc moeten of hun handen willen wassen. Als je niet wilt dat mensen binnenkomen let dan op dat je bovenstaande faciliteiten in de tuin regelt.

Rekening houden met het weer

Daarbij is het natuurlijk altijd fijn als je een feestje in de tuin geeft met lekker weer, maar het is lastig om dit op voorhand al te weten. Zeker in Nederland is het nagenoeg onmogelijk om het weer te voorspellen. Regel daarom een partytent of een ander soort overkapping, zodat als het gaat regenen je hier alvast op voorbereid bent.

Zorg voor interactie met de gasten

Ervanuit gaande dat het dus lekker weer is of er een overkapping is hebben we de volgende tip. Ga lekker barbecueën of buiten in ieder geval het eten bereiden! Hiermee houdt je interactie met je gasten en kan je gezellig blijven praten als je bezig bent op iedereen van eten te voorzien. Als je wat meer geld wilt uitgeven kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een catering te nemen voor het eten en drinken. Het zal meer kosten, maar het scheelt je wel een hoop tijd en moeite.

Muziek regelen

Tenslotte willen we afsluiten met de tip dat je geen feestje kan hebben zonder muziek! Zorg er dus voor dat je een box regelt. Mocht je er geen een thuis hebben, vraag om je heen of iemand een box te leen heeft die je dan zou mogen gebruiken. Als dit niet mogelijk is kan je er natuurlijk altijd één huren voor een dag. Zorg ook dat er genoeg plek is om te zitten/ staan, denk hierbij aan statafels of mocht het een rustiger feestje zijn stoelen of een bank. Alvast veel plezier, want met deze tips maak je er een leuk feestje van!