Het is natuurlijk altijd spannend als je je schoonouders nog niet goed kent, maar je wel een avondje bij jou thuis moet organiseren. Voor je partner zijn er weinig zorgen vaak, want voor hem of haar is het de normaalste zaak van de wereld. Ze hebben al vaak rond de tafel gezeten met ze allen vroeger.

Regel goed eten

Om te beginnen is het natuurlijk altijd leuk als je een goed diner regelt. Je kan ervoor kiezen om dit met je partner voor te bereiden en samen te serveren aan de schoonouders of je kan natuurlijk voor de makkelijkere weg kiezen en eten afhalen bij je favoriete restaurant.

Kies een leuke activiteit

Als de schoonouders op visite komen kan je op basis van hun interesses iets bedenken om samen te doen. Denk aan gezellig borrelen met een kaasplank of een bordspel doen met ze allen, wees creatief dat zullen de schoonouders zeker waarderen! Het is natuurlijk leuk om met ze allen rond de tafel te zitten, maar dit kan ook snel ongemakkelijk worden als je door de gespreksstof heen bent. Daarom is het handig om op voorhand al te bedenken wat je eventueel zou kunnen doen.

Verder is het ook een goed idee om met lekker weer een buitenactiviteit te doen. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van je woonplaats, maar hier zal ik wat voorbeelden geven voor een buiten activiteit met de schoonouders. Je kan bijvoorbeeld een stukje varen met een boot, vaak is het niet iets wat je voor de deur hebt liggen. Daarom is het als je in een grote stad, zoals Utrecht of Amsterdam woont leuk om dit voor een uur of voor een paar uur te doen. Ga van tevoren naar de supermarkt voor een lekker hapje en een goede fles wijn, bubbels of natuurlijk iets non-alcoholisch. Een andere activiteit die ook vaak wordt gewaardeerd is een bier- of wijnproeverij, ga op zoek naar een leuke proeverij bij jou in de buurt. Let wel op dat je vervoer regelt, zodat iedereen mee kan genieten en je niet elk drankje hoeft uit te spugen na dat je het geproefd hebt.

Afsluitend willen we nog ingaan op leuke dingen die je kan doen als je een dag of overnachting met je schoonouders plant. Ga bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden en geniet van de natuur. Je kan hier vaak leuke activiteiten doen zoals wadlopen of een fietstocht door de prachtige natuur.