Staat er binnenkort een feestje op het programma? Dan wordt het hoog tijd om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Als je met een grote groep mensen samenkomt, is het natuurlijk wel zo leuk als er echt activiteiten worden ondernomen. Natuurlijk is het samenzijn en fijn wat drinken en eten al heel gezellig, maar het is nóg leuker als er ook wat leuks wordt gedaan. Maar wat zijn nu echt verrassende en leuke activiteiten op een feestje? Lees snel verder voor de nodige inspiratie.

Pubquiz 


Hoe zou jij jouw vrienden- en familiegroep omschrijven? Zijn jullie competitief ingesteld? Houden jullie wel van een spelletje? Of wil je je oom die altijd alles beter weet eens echt uitdagen? Dan is een online pubquiz precies wat je nodig hebt. 


Bij een pubquiz worden allereerst van tevoren de teams samengesteld. Probeer echt diverse teams te maken. Vervolgens worden er een aantal themarondes met een x-aantal vragen per ronde gesteld. De teams strijden tegen elkaar met vragen over de wereld, het milieu, muziek, film en ga zo maar door. Aan het einde van de quiz worden alle punten bij elkaar opgeteld en een winnaar uitgeroepen. 


Je kunt pubquizzen tegenwoordig bijna overal vinden. Gratis of voor enkele euro’s. Een goede tip voor een leuke avond met familie en vrienden.

Karaoke 


Wat doen we met een drankje op? Karaoke natuurlijk! Ongeacht of je kunt zingen of niet, een potje karaoke maakt een mens gewoon gelukkig. En het leuke is dat iedereen mee kan doen. De allerkleinsten kunnen leuke kinderliedjes doen, terwijl de ouderen genieten van gouwe ouwe muziek. Haal het beste in jezelf naar boven en geef het optreden van je leven. Daar zal gegarandeerd nog wel even over gesproken worden. Succes gegarandeerd!

Muziekbingo 

Dol op muziek, maar laat je jouw zangstem liever niet aan het grote publiek horen? Dan zijn er natuurlijk ook nog andere activiteiten met muziek mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van muziekbingo? Hierbij krijgt ieder een kaart met een grote hoeveelheid liedjes en artiesten. Vervolgens wordt online een muziekfragment afgespeeld en moet men aankruisen welk liedje dit was. De eerste met bingo, wint een prijs. Maar pas op de valse bingo, want dan moet er toch zelf een liedje worden gezongen. 


Zijn er ook kinderen op het feestje aanwezig? Dan is het voor hen misschien leuk om tijdens de muziekbingo een stoelendans op de verschillende liedjes te doen. Zo is het voor alle leeftijden een geweldige activiteit. 

Hints 


Do we need to say more? Wie houdt er nou niet van een ouderwets potje hints? Gebruik titels van films, acteurs of grappige gezegdes en beeld deze zonder geluid uit. Leuk om in teams tegen elkaar te strijden. Het team dat de meeste juiste antwoorden weet te raden, wint.