Naar een festival gaan is natuurlijk een erg leuke activiteit, ondanks dit is het belangrijk om toch te letten op deze no-go’s voor je naar het festival gaat. Je wil natuurlijk wel goed voor de dag komen.

Geen kinderachtige outfits

Laten we beginnen bij misschien wel het meest voor de hand liggende voorbeeld. Een tijd geleden was het in de mode om jezelf te voorzien van een paar schoenen die lichtjes gaven, dit klinkt natuurlijk heel kinderachtig, maar dit is natuurlijk een duidelijke no-go geworden. Hoewel sommige mensen hier nog steeds mee rondlopen kan je de schoenen beter aan je kleine neefje of nichtje geven.

Te overdreven outfit

Verder zie je ook regelmatig op festivals mensen die de broekspijpen oprollen, een bandana om hun hoofd binden en dit is zeker een no-go. Iedereen moet zich natuurlijk kleden zoals hij of zij wil, maar bovenstaande outfit kan echt niet meer. Ook een snapback vastbinden aan je riem is eigenlijk een no go en daar kan je tegenwoordig niet meer mee rondlopen op een festival.

Ticket uitprinten

De 3e no-go is je kaartje niet downloaden, een screenshot maken of je kaartje uitgeprint meenemen. Het gebeurt ongelofelijk vaak dat het feest plaatsvindt op een locatie waar er slecht tot geen internet is. Je staat dan voor de deur en het kaartje downloadt niet, waardoor je de hele rij ophoudt of zelf een flink eind terug moet lopen. Dit is natuurlijk zeker niet wenselijk en makkelijk te voorkomen door je ticket te downloaden of uitgeprint mee te nemen.

Vermijd wachtrijen

De volgende no-go heeft te maken met lange wachtrijen. Dit is natuurlijk heel vervelend, maar wel erg makkelijk te voorkomen. Het is namelijk vaak bekend wanneer de drukke tijd is om naar binnen te gaan bij een festival. Om dit te voorkomen is het dus erg wijs om buiten deze tijden te arriveren op het festival. Deze no-go heeft ook gelijk betrekking op de eindtijd, want het is natuurlijk erg leuk om te blijven tot het einde. Helaas is dit niet zo praktisch, omdat de kluisjes druk zijn, de taxi’s vol en de pendelbus ook vol. Hierdoor is het een goed idee om wat eerder te komen dan de menigte en ook wat eerder weg te gaan dan het einde om drukte te voorkomen.